Regionális tanársegítő központ

2022 májusa óta az Oktatási Minisztérium partnere vagyunk a regionális pedagógussegítő központok projektjében. Intézetünk a komáromi járásban hozza létre a központot. A központok feladata, hogy mentorokat biztosítsanak és képezzenek, hogy segítsék az iskolákat az oktatásban bekövetkező változások végrehajtásában az új tantervre való regionális szintű átállás során.

Miért hozza létre a minisztérium a regionális tanársegítő központok hálózatát?

  1. Regionális multiszektorális partnerségek (iskolák, önkormányzatok, civil szervezetek, cégek) létrehozása az új alapfokú oktatási tanterv elveinek és céljainak a mindennapi gyakorlatban és az élethosszig tartó szakmai fejlődés folyamatában való érvényesülésének támogatására.
  2. Pedagógiai vezetők szakmai képzésének támogatása a régiókban.
  3. Mentorálás és tanácsadás nyújtása a régiókban oktató pedagógusok számára az új alapfokú oktatási tanterv megvalósításában.

Kinek nyújtunk szolgáltatásokat?

A Mentor Központ jelenleg kizárólag az iskola- és iskolahálózatba tartozó általános iskoláknak nyújtja térítésmentesen szolgáltatásait, amelyek nagyrészt államilag finanszírozott oktatást biztosítanak (a szülők által fizetett tandíj vagy az iskola egyéb kereskedelmi bevétele nem haladhatja meg az iskolai és iskolai intézményrendszer teljes éves költségvetésének az 50%-át).

A regionális központok létrehozásának ütemezése

  • 2021/2022 tanév – 2021.09.01. megkezdte működését a pilot projekt első két regionális központja. Az egyik a rozsnyói, a másik pedig a túrócszentmártoni járásban.
  • 2022/2023 tanév – összesen 16 mentorközpont kezdi meg hivatalosan fő tevékenységét, köztük a mi központunk a komáromi járásban.
  • 2023/2024-es tanév – további 16 központ megnyitását tervezi az Oktatási Minisztérium
  • 2024/2025 – 8 újabb központ megnyitása (összesen 40)

Szeretne mentor lenni? Minden információ megtalálható itt.

Iskolája igénybe kívánja venni a mentorok szolgáltatásait? Írjon nekünk az info@iiv.sk címre.

Bővebb információk: https://www.minedu.sk/regionalne-centra-podpory-ucitelov/

e-mail: info@iiv.sk

igazgató: Mgr. Tünde Berta
e-mail: tunde.berta@iiv.sk
tel.: +421 905 314 578